RÓLAM

Home a rólam oldalhozKépek a rólam oldalhozGalériák a rólam oldalhozVersek a rólam oldalhozKépeslapok a rólam oldalhozHáttérképek a rólam oldalhozMunkák a rólam oldalhozRólam a saját oldalhozVendégkönyv a rólam oldalhoz

Festő életrajz: Nívódíjas, mélykúti Díszpolgár mozgássérült és lélegeztetőgépes

Rólam (Életrajz):

Doszkocs Zsuzsa
Mélykúton születtem, 1959 január 10-én.
Gyerekként itt megtapasztalhattam az összetartozás és a szeretet légkörét. Az ott töltött idő tanított meg a kitartásra és a szorgalomra...
9 éves voltam, amikor Szentendrére, a festők városába költöztünk.
A város híres a sokszínű nemzetiségéről, toleranciájáról, ami megkönnyítette számunkra is a beilleszkedést. Ekkor tudtuk meg azt, hogy lassan romló izomgyengeségem van. A szentendrei Rákóczi általános iskola után Budapesten a Hámán Kató szakközépiskolában végeztem, mint számítógép programozó. Ezt követően Szentendrén a Vízgazdálkodási Intézetben helyezkedtem el, mint programozó, ahol a teljes járóképtelenségemig dolgoztam, közben tovább tanultam, a SZÁMALK programozói szakán.
1999 januárban, negyvenévesen kerültem a budapesti Légzésrehabilitációra
és 2018 -ig ott éltem.
2018 -tól ismét a Korányi Kórházban élek,
ahol 1998 augusztus 19-én kómába estem, mert a légzést segítő izmokat is megtámadta az izomgyengeség és ott hajtottak rajtam gégemetszést, s azóta élek lélegeztetőgépen...
Az életem három helyszínének sokat köszönhetek:
- Mélykúton, gyermekként töltött 9 év adott erőt,
- Szentendrén, a művészetek városában, töltött 30 év adott ihletet,
- Budapesten, a Kórházakban leélt évek adnak lehetőséget, hogy, mint festőművész rajzolni (pasztell, szénceruza) és festeni (olaj, akril) tudjak.
A család gondoskodó, türelmes szeretetének köszönhetem,
hogy szín- és a témavilág szempontjából, még betegen is vidám tudtam maradni. Igyekszem minél több témában alkotni, mert szórakoztat a témák és a technikák változatossága: Szentendre Mélykút, csendéletek, emberek, állatok ábrázolása és az illusztrációk.
Az elkészült képeim, már sok kiállításon vettek részt.
Ezek közül az önálló kiállítások közül számomra legfontosabbak az évente megrendezett szentendrei és a szülővárosomban, Mélykúton rendezett alkalmi kiállítások. Sok közös és több, mint negyven önálló kiállítás van már mögöttem. Ami nemcsak sikereket hozott, hanem sok barátot is! A kiállítások és a képek sok embert hoztak közelebb hozzám. A sorsom visszaigazolta, hogy az életemnek betegen is van értelme, hiszen éppen ezért kezdtem el rajzolni és festeni és sikerült teljes és kiegyensúlyozott életet élni. Boldog vagyok, hogy az emberek visszajelzései alapján tetszik, amit csinálok! Remélem még sok időm, erőm és lehetőségem lesz az alkotásra...
A tanult szakmám és a hobbijaim is találkoztak e honlap elkészítésében,
hiszen itt, az általam készített honlapon bemutathatom képeimet és a verseimet:
Istenem segíts engem, annyi gondon és bajon át.
Utam végén elérjem a megnyugtató Nirvánát!
S ahogy a kagyló a mocsokból gyönyörű gyöngyöt ád.
Én is adhassak magamból, egy tiszta fényű csodát!


A szülővárosom az élni akarást és a művészet iránti elkötelezettségem, -pontosan nyolc évvel a kómába esésem után!- 2006 augusztus 19-én Díszpolgári címmel jutalmazta.
A Honvédelmi Minisztériumtól a "Buda visszavétele" című festményemért 2007 november 7-én Minisztériumi Nívódíjat kaptam.
És mégis élni... Alapítvány tagja.
2008 évtől a szigethalmi Irodalmi és Képzőművész Asztaltársaság tiszteletbeli tag.
2009 évtől az Országos Képző- és Iparművészeti Társaságba lépett be.
2009 évben a B-612 Kulturális Műhely "Az én Radnótim..." pályázatán Szegeden a "Nem tudhatom..." című vershez készült 2 festmény a 3. helyet adták.
2010 évben a Művészet és Kultúra Világa egyesület által szervezett Nemzetközi "Kenyér" pályázat arany oklevelét adták a Kenyér útja festménysorozatra (Búzamező, Aratás, Csendélet, kenyérrel).
2010 évben a "Ritka szépségek gyűjteménye" pályázaton 1. helyezést kaptam az Önarcképemért.
2011 évben a Művészet és Kultúra Világa egyesület által szervezett Nemzetközi "Klímaváltozás a művészetben" pályázat bronz oklevelét adták A víz az úr festménysorozatra.


Kitüntetések

Tata, ParaKépzőművészeti Kiállítás - Szabó Szonja emlékére, különdíj 2017Budapest, Nemzetközi -Víz- kiállítás és pályázat, ezüst oklevél 2012Ritka szépségek gyűjteménye pályázat, 1. hely 2012Budapest, Nemzetközi -Klímaváltozás- kiállítás és pályázat, bronz oklevél 2011Sümeg Barokk ősz pályázat, 2. hely 2011Budapest, Nemzetközi -Kenyér- kiállítás és pályázat,  - arany oklevél 2010Ritka szépségek gyűjteménye pályázat, 1. hely 2010Szeged, -Az én Radnótim ...- kiállítás és pályázat, 3. hely 2009Honvédelmi Minisztérium, Nívódíj 2007Honvédelmi Minisztérium, Nívódíj 2007Mélykút, Díszpolgári oklevél 2006


Oklevelek

Budapest, Király Klub galéria kiállítás 2015Csepeli kiállítás 2013Szentendrei kiállítások 2011Egymára lépni tilos 2011Ritka szépségek gyűjteménye pályázat - 2011Pécs, ArtPara Fesztivál 2010Pécs, Nemzetközi képzőművészeti pályázat 2009Erzsébetliget, Képzőművészeti pályázat 2009Historica Hungarica 2008Karitász 2007


Festmény online galéria színes festmények szép rajzok eladó képek

Rólam:
Festő életrajz: húsz éve számítógép programozó, most Nívódíjas mélykúti Díszpolgár mozgássérült lélegeztetőgépes. Kitüntetéseit a festményekért rajzokért kapta.
Az amatőr festőművész, aki lélegeztetőgépen él húsz éve, korábban számítógép programozó volt. A festő a Korányi Kórházban ágyhoz kötötten alkot: amatőr festmények festése, rajzok rajzolása tölti ki napjait. A Mélykút díszpolgára cím és a Honvédelmi Minisztériumi Nívódíj tulajdonosa.
Életrajz:
Általános iskola: Szentendre II.Rákóczi Ferenc,
Középiskola: Budapest Hámán Kató Közgazdasági Szakközépiskola,
Főiskola: SZÁMALK,
Dolgozott: Vízgazdálkodási Intézet,
Él: Korányi Kóház, Krónikus Lélegeztetési osztály.
Címkefelhő

amatőr, festő, húsz, éve, számítógép, programozó,
Most, Nívódíjas, mélykúti, Díszpolgár, mozgássérült, lélegeztetőgépes,
kitüntetéseit, festményekért, rajzokért, kapta.


amatőr, festő, életrajz, húsz, éve, számítógép, programozó, Most, Nívódíjas, mélykúti, Díszpolgár, mozgássérült, lélegeztetőgépes, kitüntetéseit, festményekért, rajzokért, kapta.
Festő életrajz: húsz éve számítógép programozó, Nívódíjas mélykúti Díszpolgár© Doszkocs Zsuzsa ~ 2008 - 2018Mozgássérült lélegeztetőgépes, kitüntetéseit a festményekért rajzokért kapta

Doszkocs Zsuzsa


art[@]doszkocs-zsuzsa.hu

+ 36 30 742 5832
Orsz. Korányi TBC és Pulm. Intézet

Krónikus Lélegeztetési Osztály
Budapest, 1121. Pihenő út, 1.MENÜ

HomeKépekGalériákVersekKépeslapokHáttérképekMunkaRólamVendégkönyv

HUNUSADEU