Menük
Festmény és rajz galéria, amit lélegeztetőgépen élve alkotok
www.doszkocs-zsuzsa.hu/eletrajz-hu.html

Életrajz:
Mélykúti községháza - akril festmény Mélykút város A Parlament, koronával - Egyéb képek olajfestmény Kerek erdő közepén - Örök barátságok olajfestmény fiú esőben megsimogatja a kutyáját A híd lábánál - Őszikék olajfestmény Őszi képek, amerikai éjszaka
Számítógép programozó volt, majd festő és Mélykút díszpolgára

Válassz az elismerések közül
Kitüntetések Oklevelek
Életrajz
Mélykúton születtem, 1959 január 10-én.
Gyerekként itt megtapasztalhattam az összetartozás és a szeretet légkörét. Az ott töltött idő tanított meg a kitartásra és a szorgalomra...
9 éves voltam, amikor Szentendrére, a festők városába költöztünk.
A város híres a sokszínű nemzetiségéről, toleranciájáról, ami megkönnyítette számunkra is a beilleszkedést. Ekkor tudtuk meg azt, hogy lassan romló izomgyengeségem van. A szentendrei Rákóczi általános iskola után Budapesten a Hámán Kató szakközépiskolában végeztem, mint számítógép programozó. Ezt követően Szentendrén a Vízgazdálkodási Intézetben helyezkedtem el, mint programozó, ahol a teljes járóképtelenségemig dolgoztam, közben tovább tanultam, a SZÁMALK programozói szakán.
Negyvenévesen kerültem a budapesti Légzésrehabilitációra
és a mai napig ott élek. 1998 augusztus 19-én kómába estem, mert a légzést segítő izmokat is megtámadta az izomgyengeség. Gége metszést hajtottak végre rajtam, s azóta lélegeztetőgépen élek ...
Az életem három helyszínének sokat köszönhetek:
- Mélykúton, gyermekként töltött 9 év adott erőt,
- Szentendrén, a művészetek városában, töltött 30 év adott ihletet,
- Budapesten, a Légzésrehabilitáción leélt évek adnak lehetőséget, hogy rajzolni (pasztell, szénceruza) és festeni (olaj, akril) tudjak.
A család gondoskodó, türelmes szeretetének köszönhetem,
hogy szín- és a témavilág szempontjából, még betegen is vidám tudtam maradni. Igyekszem minél több témában alkotni, mert szórakoztat a témák és a technikák változatossága: Szentendre Mélykút, csendéleteket, ember-, állatábrázolásokat és illusztrációkat.
Az elkészült képeim, már sok kiállításon vettek részt.
Ezek közül az önálló kiállítások közül számomra legfontosabbak az évente megrendezett szentendrei és a szülővárosomban, Mélykúton rendezett alkalmi kiállítások. Sok közös és több, mint negyven önálló kiállítás van már mögöttem. Ami nemcsak sikereket hozott, hanem sok barátot is! A kiállítások és a képek sok embert hoztak közelebb hozzám. A sorsom visszaigazolta, hogy az életemnek betegen is van értelme, hiszen éppen ezért kezdtem el rajzolni és festeni és sikerült teljes és kiegyensúlyozott életet élni. Boldog vagyok, hogy az emberek visszajelzései alapján tetszik, amit csinálok! Remélem még sok időm, erőm és lehetőségem lesz az alkotásra...
A tanult szakmám és a hobbijaim is találkoztak -e honlap elkészítésében,
hiszen itt, az általam készített honlapon bemutathatom képeimet és a verseimet:
A szülővárosom az élni akarást és a művészet iránti elkötelezettségem, -pontosan nyolc évvel a kómába esésem után!- 2006 augusztus 19-én Díszpolgári címmel jutalmazta.
A Honvédelmi Minisztériumtól a "Buda visszavétele" című festményemért 2007 november 7-én Minisztériumi Nívódíjat kaptam.
És mégis élni... Alapítvány tagja.
2008 évtől a szigethalmi Irodalmi és Képzőművész Asztaltársaság tiszteletbeli tag.
2009 évtől az Országos Képző- és Iparművészeti Társaságba lépett be.
2009 évben a B-612 Kulturális Műhely "Az én Radnótim..." pályázatán Szegeden a "Nem tudhatom..." című vershez készült 2 festmény a 3. helyet adták.
2010 évben a Művészet és Kultúra Világa egyesület által szervezett Nemzetközi "Kenyér" pályázat arany oklevelét adták a Kenyér útja festménysorozatra (Búzamező, Aratás, Csendélet, kenyérrel).
2010 évben a "Ritka szépségek gyűjteménye" pályázaton 1. helyezést kaptam az Önarcképemért.
2011 évben a Művészet és Kultúra Világa egyesület által szervezett Nemzetközi "Klímaváltozás a művészetben" pályázat bronz oklevelét adták A víz az úr festménysorozatra.

Festmény és rajz galéria, amit lélegeztetőgépen élve alkotok.
Életrajz:
Lélegeztetőgép ad levegőt, közben alkot:festményei készítése és rajzok rajzolása tölti ki az életét. Számítógép programozó volt, majd festő és Mélykút díszpolgára.

Általános iskola: Szentendre II.Rákóczi Ferenc, Középiskola: Budapest Hámán Kató Közgazdasági Szakközépiskola, Főiskola: SZÁMALK, Dolgozott: Vízgazdálkodási Intézet, Él: Szent János Kóház Légzésrehabilitációs osztály.
Számítógép programozó, lélegeztetőgép ad levegőt, festő és Mélykút díszpolgáraMinden rosszban van valami jó, ami felé tovább lehet lépni az életben. Meg kell látni, hogy mi által lesz gazdagabb az ember, mi lesz a haszna belőle. Időben ki kell jelölni a célt. Szerencsés vagyok: mindig volt valami, ami előre, a lelki gazdagodás irányába terelte az életemet.
Közben alkot:festményei készítése és rajzok rajzolása tölti ki az életét

KÉPEK GALÉRIÁK KÉPESLAPOK HÁTTÉRKÉPEK VIDEÓK KÉP-TÉRKÉP VERSEK

ÉLETRAJZ KIÁLLÍTÁSOK SAJTÓ LINKEK IMPRESSZUM ÉLŐ VENDÉGKÖNYV ARCHÍV VENDÉGKÖNYV

Iratkozz fel a hírlevélre! Küldj üzenetet nekem!

Minden jog fenntartva © Doszkocs Zsuzsa Szerzői jog 2008

Lélegeztetőgép ad levegőt, alkot, festményei készítése, rajzok rajzolása, tölti életét, nívódíj,

Számítógép programozó, festő, Mélykút díszpolgára, kóma, pályázat, kiállítás, nemzetközi, díszpolgári, oklevél, rajzok,,

festményemért, festmény, művészetben, mozgássérült, izomgyengeségem, oklevelét, pasztell, szénceruza, olaj, akril, festmények, kómába, jutalmazta, kiállítások, rajzolni, festeni, festménysorozatra művészet, Általános iskola: Szentendre II.Rákóczi Ferenc, Középiskola: Budapest Hámán Kató Közgazdasági Szakközépiskola, Főiskola: SZÁMALK, Dolgozott: Vízgazdálkodási Intézet, Él: Szent János Kóház Légzésrehabilitációs osztály,

Oszd meg:
Megoszt

Tweet
Kövess:
Facebook Twitter