MENÜK

A képek: festmények, rajzok és versek a művész művei

Életrajz:
Számítógép programozó volt, majd festő és Mélykút díszpolgára

Válassz az elismerések közül

Kitüntetések Oklevelek

Életrajz


Mélykúton születtem, 1959 január 10-én. Itt, gyerekként megtapasztalhattam az összetartozás és a szeretet légkörét. Az ott töltött idő tanított meg a kitartásra és a szorgalomra...

9 éves voltam, amikor Szentendrére, a festők városába költöztünk. A város híres a sokszínű nemzetiségéről, toleranciájáról, ami megkönnyítette számunkra is a beilleszkedést. Ekkor tudtuk meg azt, hogy lassan romló izomgyengeségem van. A szentendrei Rákóczi általános iskola után a Hámán Kató szakközépiskolában végeztem, mint számítógép programozó. Utána Szentendrén a Vízgazdálkodási Intézetben találtam számítógép programozó munkát, ahol a teljes járóképtelenségemig dolgoztam, közben tovább tanultam, a SZÁMALK számítógép programozó szakán.

Negyvenévesen már Budapesten a Légzésrehabilitáción éltem és a mai nap ott élek. 1998 augusztus 19-én kómába estem, mert a légzést segítő izmokat is megtámadta az izomgyengeségem. Gége metszést hajtottak végre rajtam, s azóta lélegeztetőgépen élek ...

Az életem három helyszínének sokat köszönhetek:
- Mélykúton, gyermekként töltött 9 év adott erőt,
- Szentendrén, a művészetek városában, töltött 30 év adott ihletet,
- Budapesten, a Légzésrehabilitáción leélt évek adnak lehetőséget, hogy rajzolni (pasztell, szénceruza) és festeni (olaj, akril) tudjak.

A festmények és rajzok, amiket eddig készítettem, sok kiállításon vettek részt. Ezek közül a számomra legfontosabb önálló kiállítások az évente megrendezett szentendrei és a szülővárosomban, Mélykúton rendezett alkalmi kiállítások. Sok közös és több, mint negyven önálló kiállítás van már mögöttem. Ami nemcsak sikereket hozott, hanem sok barátot is! A kiállítások és a képek sok embert hoztak közelebb hozzám. A sorsom visszaigazolta, hogy az életemnek betegen is van értelme, hiszen éppen ezért kezdtem el rajzolni és festeni és sikerült boldog, teljes, kiegyensúlyozott életet élni. ... A tanult szakmám és a hobbijaim is találkoztak -e honlap elkészítésében, hiszen itt, az általam készített honlapon bemutathatom festményeimet, rajzaimat és verseimet:


A szülővárosom az élni akarást és a művészet iránti elkötelezettségem, -pontosan nyolc évvel a kómába esésem után!- 2006 augusztus 19-én Díszpolgári címmel jutalmazta.
A Honvédelmi Minisztériumtól a "Buda visszavétele" című festményemért 2007 november 7-én Minisztériumi Nívódíjat kaptam.
És mégis élni... Alapítvány tagja.
2008 évtől a szigethalmi Irodalmi és Képzőművész Asztaltársaság tiszteletbeli tag.
2009 évtől az Országos Képző- és Iparművészeti Társaságba lépett be.
2009 évben a B-612 Kulturális Műhely "Az én Radnótim..." pályázatán Szegeden a "Nem tudhatom..." című vershez készült 2 festmény a 3. helyet adták.
2010 évben a Művészet és Kultúra Világa egyesület által szervezett Nemzetközi "Kenyér" pályázat arany oklevelét adták a Kenyér útja festménysorozatra (Búzamező, Aratás, Csendélet, kenyérrel).
2010 évben a "Ritka szépségek gyűjteménye" pályázaton 1. helyezést kaptam az Önarcképemért.
2011 évben a Művészet és Kultúra Világa egyesület által szervezett Nemzetközi "Klímaváltozás a művészetben" pályázat bronz oklevelét adták A víz az úr festménysorozatra.

Hitvallás

Számítógép programozó, lélegeztetőgép ad levegőt, festő és Mélykút díszpolgára

Cím: Magyarország, Budapest, 1025. Baba utca 14. - E-mail: art[@]doszkocs-zsuzsa.hu - Telefon: 30-7425832

A képek: festmények, rajzok és versek a művész művei.
Életrajz:
Lélegeztetőgép ad levegőt, közben alkot:festményei készítése és rajzok rajzolása tölti ki az életét. Számítógép programozó volt, majd festő és Mélykút díszpolgára.

Általános iskola: Szentendre II.Rákóczi Ferenc, Középiskola: Budapest Hámán Kató Közgazdasági Szakközépiskola, Főiskola: SZÁMALK, Dolgozott: Vízgazdálkodási Intézet, Él: Szent János Kóház Légzésrehabilitációs osztály.
Közben alkot:festményei készítése és rajzok rajzolása tölti ki az életét

KÉPEK GALÉRIÁK KÉPESLAPOK HÁTTÉRKÉPEK VIDEÓK VERSEK
ÉLETRAJZ KIÁLLÍTÁSOK SAJTÓ LINKEK IMPRESSZUM ÉLŐ VENDÉGKÖNYV ARCHÍV VENDÉGKÖNYV


All rights reserved by: FESTŐMŰVÉSZNŐ - Copyright © 2008.

Cimkefelhő
Lélegeztetőgép, ad, levegőt, közben, alkot, festményei, készítése, rajzok, rajzolása, tölti, életét,

kóma, ki, pályázat, kiállítás, nemzetközi, oklevél, életem, jutalmazta, festmény, kiállítások, nívódíj, díszpolgári, művészet,

festményemért, mozgássérült, kómába, izomgyengeségem, művészetben, oklevelét, rajzolni, festeni, festménysorozatra, Általános iskola: Szentendre II.Rákóczi Ferenc, Középiskola: Budapest Hámán Kató Közgazdasági Szakközépiskola, Főiskola: SZÁMALK, Dolgozott: Vízgazdálkodási Intézet, Él: Szent János Kóház Légzésrehabilitációs osztály,